Nyhetsbrev Västerhaninge Racket & Idrottsklubb

Nyhetsbrev Västerhaninge Racket- & Idrottsklubb

 

 

 

Kära medlemmar och kunder

Vi kan nu äntligen välkomna er till vår uppfräschade och delvis nya utemiljö!

Anläggningen erbjuder nu 3 st tennisbanor medhardcourtunderlag (samma underlag som inomhus), 4 st pickleballbanor, 1 padelbana, samt en helt renoverad grusbana. Alla underlag är toppmoderna med den senaste teknologin inom material och färg. På grund av försening (materialleveranser som i post-pandemitider verkar vara det normala) har alla bi ytor ännu inte färdigställts. Här finns i planen konstgräs och ett utegym.

Med denna utomhusanläggning tar klubben ytterligare ett steg mot en toppmodern anläggning där klubbens spelare, medlemmar och kunder ges möjlighet och resurser att utveckla sin tennis, padel och pickleball i en fin utemiljö. Att attrahera barn, juniorer och vuxna till att röra sig mer och skapa en ännu mer hälsosam livsstil är ett uttalat mål för föreningen.

I vår kommer vi att ha den officiella invigningen. Säkert med representanter från kommunen, sponsorer och Svenska Pickleballförbundet. Håll ögonen öppna för er inbjudan!

Vi har öppet för spel på alla utebanor under hela oktober (grusbana öppnar dock först i vår). Passa på att njuta om vädret tillåter. Bokning sker som vanligt via Matchi.

Får vi fresta med några bilder från anläggningen:

 

Andra spännande nyheter är att klubben har installerat ett kamerasystem med sensorer inomhus på bana 1 som mäter hastighet, placering, längd, filmklipp från träningen och precision. Systemet heter Zenniz och är tillgängligt att använda när ni bokar bana 1. Instruktioner sitter på väggen vid bana 1.

 

                                               

Slår detta väl ut är tanken att också utrusta övriga banor med samma lösning. På sikt skall detta system kunna döma matcher.  Systemet ger redan nu möjlighet att följa sin tennisutveckling på ett sofistikerat sätt med hjälp av registrerade fakta. Superkul att också jämföra sina resultat mot kompisar och proffsen. Nedan visas genomsnittshastighet för serve, forehand och backhand på proffsspelarna, både herrar och kvinnor.

                   

En annan nyhet är att vi lyckats förmå kommunen att skriva ett nytt 10-årigtnyttjanderättsavtal med klubben. Den här gången gäller avtalet också inklusive ytan där vi haft våra grusbanor. Detta tryggar VRIKs fortsatt verksamhet och innebär att renoveringar och investeringar i hallen kan fortskrida.  

Vi har haft en jättekul inledning på hösten där träningsverksamheten kommit igång och med bl.a. en väl besökt, drygt 40 personer, pizzakväll med spel på alla racketytor och dessutom en s.k. Vintertourtävling med 30 000 kr i prispengar. Under hösten kommer fler pizzakvällar och tävlingar, närmast en Mini-Tour tävling för de minsta under början av oktober.

Vi har fortfarande gott om utrymme i vår hall och våra kurser. Prata med era grannar och vänner och visa dem alla möjligheter till kul aktiviteter som finns hos oss. Många fler barn vore jätteroligt, till bollskolan eller tennisskolorna.

Ha en fortsatt fin höst, så hörs vi i hallen. Har ni synpunkter –hör av er!

Skribent
Serdar Kaya
Verksamhetsansvarig junior och vuxenutveckling
Kommande evenemang
Det finns inga evenemang i kalendern ännu.
RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
Sponsorer:
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Klubbresa Sural Resort Hotell Side, Antalya

Varmt välkomna till Västerhaninge Racket & Idrottsklubbs tennisresa till Side i Turkiet!
Läs mer
Publiserat:
26/11/2022

Tennisträning under Jullovet v. 51 och 52 minitennis, tenniskolan, tävlingsspelare och vuxna

Passa på att finslipa tennistekniken under jullovet v. 51 och 52 tillsammans med våra duktiga tränare!
Läs mer
Publiserat:
25/11/2022

VRIK Open Vintertour avklarad för i år!

Västerhaninge Racket & Idrottsklubb har anordnat VRIK Open Vintertour som är en kategori 2 elittävling i tennis.
Läs mer
Publiserat:
11/11/2022

Västerhaninge Racket & Idrottsklubb söker Badmintontränare!

Västerhaninge Racket & Idrottsklubb söker Badmintontränare! Mer info här nedan! Välkomna.
Läs mer
Publiserat:
27/10/2022
Bli medlem i Västerhaninge Racket- & Idrottsklubb
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem